Naša zgodba

Zgodba olja Caché

Zgodba olja Caché je moja zgodba večletnega boja s pordelo, iritirano in srbečo kožo. Je zgodba o iskanju česarkoli, kar bi učinkovito in za dalj časa ublažilo srbenje in odpravilo rdečico, a hkrati ne vsebovalo sestavine, ki sicer znajo biti učinkovite, vendar dokazano zdravju škodljive. Zgodba olja Cache je zgodba ene od več tisoč oseb, ki se borijo s kožno iritacijo, na kratko poimenovano AD. 

Moja zgodba boja z AD se od zgodb številnih, ki se že rodijo z AD razlikuje po tem, da sem se z iritacijo in srbečico kože prvič srečala relativno pozno,  pri 14ih letih. Problem zato sicer ni bil nič manjši, ravno obratno. Ko si najstnik, te koža, ki zgleda nenehno vneto in srbi do te mere, da jo spraskaš do krvi in odprtih ran, še bolj spravlja v nelagodje, živčnost in sram pred vrstniki in ostalimi. 

Sledili so obiski pri dermatologih in napotnice za sredstva s kortiki. Po prebiranju stranskih učinkov so ta sredstva kaj hitro romala tudi v smeti. In ponovni obisk pri naslednjem dermatologu. Vse dokler ena dermatologinja ni rekla, da naj »iščemo, dokler ne najdemo nekaj, kar bo pomagalo«. Potem se je začelo iskanje primerne kreme, ki bi pomagala in ne bi vsebovala telesu »strupenih« snovi, torej po domače kortikov. Kupili smo vrsto losijonov in krem. Nekatere so celo pomagale – smo se že veselili, češ to je to ( - toda čez čas so zgubile na učinkovitosti. Ali pa so delno pomagala, malo sta srbenje in rdečica popustila, pravega olajšanja pa niso prinesla.

Potem se je čisto slučajno zgodilo, da je moja teta, ki prisega na učinkovitost zdravljenja s tistim, kar nudi narava, predlagala, da poskusim z arganovim oljem smiljem, dvema naravnima učinkovinama, ki imata izredno moč vzpodbujanja regeneracije in zdravljenja najbolj zahtevne in občutljive kože. 

In dejansko je olje, že kmalu po tem, ko sem ga nanesla na obraz, prineslo olajšanje. Srbečica je izginila takorekoč takoj, rdečica kmalu za tem. In učinek je trajal. AD sicer nisem trajno pozdravila, še vedno se ob stresu (v šoli) kaj rad vrne. Toda sedaj ga učinkovito obvladujem. Z oljem, ki je 100 % naravno, brez parabenov, kortikov, barvil, konzervansov, umetnih dišav in barvil. 

Če je meni pomagalo, bo verjetno še komu. Zato sem se odločila, da moj »recept« za uspešno obvladovanje težavne kože delim še z drugimi. Tako je nastalo negovalno olje Caché.

~Tina